El Consistori destina 3 milions d’euros per a ajudes socials, sanitàries i tributàries

L’Ajuntament d’Alzira ha presentat este matí el Pla ASISTE, un pla d’ajuda social, sanitària i tributària per a persones i empreses davant de la crisi de la Covid-19. L’alcalde, Diego Gómez, ha anunciat en roda de premsa que l’Ajuntament gastarà al voltant de 3 milions d’euros, d’ací al mes de juliol .
Uns recursos propis que es destinaran a la contingència sanitària i la salut pública, els serveis socials, l’impuls econòmic i comercial, i altres mesures de caràcter tributari o d’implantació del teletreball.

A hores d’ara, la partida més generosa se l’emporten les mesures de promoció econòmica, impuls comercial i ocupació, amb un total de 575.000 euros, que podrien augmentar en els pròxims dos mesos.
Diego Gómez ha destacat les ajudes directes per autònoms i comerç local, amb una partida inicial de 300.000 euros, que podria ampliar-se fins els 400.000.
L’Ajuntament també ha anunciat un pla d’ocupació social, que inicialment suposarà contractació de 20 persones no qualificades, que hagen perdut el treball a causa de la Covid-19. Una partida que compta ja amb 250.000 euros per a contractar peons durant sis mesos, però que també serà ampliada pròximament.

I és que al voltant de 2.800 treballadors s’han vist afectats per un expedient de regulació d’ocupació en els últims dos mesos a la nostra ciutat i altres directament han perdut el seu treball, segons ha assegurat hui el primer edil.
Una de les novetats que ha implantat a marxes forçades la crisi sanitària ha estat el teletreball, que a l’Ajuntament d’Alzira ha comptat amb molt bona acceptació per a una part important de la plantilla. Les despeses de la seua implantació han superat els 64.000 euros, però es tracta d’una adaptació que queda per a futures necessitats del Consistori. En este sentit, Diego Gómez ha agraït la seua dedicació als treballadors de l’Ajuntament.

L’alcalde ha explicat que de moment totes les despeses del Pla ASISTE es pagaran amb recursos propis, a l’espera que arriben recursos per part d’altres administracions, i ha recordat que la gent pot continuar col·laborant en el compte de Fons de Solidaritat, que ja disposa de 15.000 euros, que es destinaran a beques d’alimentació per als xiquets de les famílies més vulnerables durant els mesos d’estiu.
Gómez ha insistit que l’Ajuntament està decidit a modificar el Pressupost Municipal de 2020, tant com siga necessari, per a cobrir les necessitats de tots els que s’han vist més afectats per la pandèmia mundial originada per la Covid-19.

Si vols escoltar l’informatiu complet: Ir a descargar

Deixa un comentari