El cotonet fa perillar la producció de cítrics i caquis

Les dificultats per controlar la plaga de cotonet als camps durant mes de juliol fa perillar la producció de cítrics i caquis al territori valencià. Des d’Alzicoop alerten de que enguany es podria perdre entre el 60 i el 70% de la collita de La Ribera a causa d’esta plaga. També Ava i la Unió de llauradors manifesten la seua preocupació per la problemàtica del Cotonet. Motiu pel qual demanen a la Conselleria d’Agricultura una bateria de mesures urgents per pal·liar els danys d’esta plaga forana.

Demà, Ava-Asaja i la Unió de Llauradors es reuniran d’urgència amb la consellera d’agricultura per exigir, entre d’altres mesures, indemnitzacions per aquells agricultors que hagen sofrit pèrdues de fins el 20% de la seua producció a causa del Cotonet.

Les associacions d’agricultors temen que la producció de caquis i cítrics a la província se’n vaja a perdre pel ràpid desenvolupament de la plaga de cotonet durant el període de juliol a novembre.

Actualment, els agricultors no disposen de productes fitosanitaris suficients per fer front a esta plaga. Només existeixen dos productes per fer front a un total de 4 espècies biològiques de cotonet. Així ho explica el president d’Alzicoop, Antonio Soler, qui preveu que enguany la incidència del cotonet de Sud-àfrica podria provocar la pèrdua del 60 o 70% de la producció. La causa, el creixement exponencial d’esta plaga al llarg dels anys.

Juntament amb la limitació dels productes fitosanitaris per al control de la plaga de cotonet, Antonio Soler assenyala les dificultats per aplicar mesures de lluita biològica. Estes son, explica, la falta de dedicació, d’investigació i de pressupost en matèria de mesures tècniques naturals per al control de plagues.

La necessitat de reforçar la investigació i el pressupost per implantar mesures de control biològic de plagues entra en conflicte amb la pressió cada volta més gran que des de les institucions espanyoles i europees exerceixen sobre els agricultors en matèrica d’ecologia i sostenibilitat. Ahir, tingué lloc el primer encontre anual per negociar el Pla Estratègic Nacional de cara a la reforma de la PAC. Els protagonistes de la reunió van ser els Ecoesquemas, els nous requisits mediambientals als que estaran obligats els agricultors.

Deixa un comentari