El cotonet provoca pèrdues de 40 millions d’euros al sector del caqui segons AVA-ASAJA

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) i l’Associació Espanyola del *Kaki (*AEKAKI) redoblen les seues peticions a la Conselleria per la campanya del kaki.
Segons càlculs d’estes entitats, les pèrdues derivades del cotonet en el sector del caqui de la Comunitat Valenciana ja ascendixen a 40 milions d’euros, 25 d’ells per causa directa de la producció perduda i 15 milions pels sobrecostos econòmics entre camp i magatzem.

En concret, ja donen per perdudes en estos moments entre 70.000 i 80.000 tones de caquis en la Comunitat Valenciana a causa del cotonet. A més, quantifiquen en un 30% l’increment mitjà dels costos entre camp i magatzem: les despeses en camp augmenten en uns cinc cèntims per quilo en concepte de nous tractaments i en 14 cèntims per quilo des del camp fins a l’eixida del magatzem. ESta situació és insostenible en termes de viabilitat segons explica l’associació valenciana d’agricultors. Les dos entitats demanen més fons en la investigació, més agilitat per a posar a disposició matèries per a combatre la plaga i un pla de xoc contra la població de formigues, principals aliades de la plaga del cotonet. Bernardo Ferrer, vicepresident d’Ava.

Deixa un comentari