fbpx

El Departament de Salut de la Ribera se suma a la commemoració del 25N amb un minut de silenci

Compartix la notícia

El Departament de Salut de la Ribera se suma a la commemoració del 25N amb un minut de silenci sota el lema “Un minut per les víctimes de violència de gènere”. En el marc sanitari creat per la pandèmia de coronavirus, els professionals de la Ribera han secundat este minut de silenci des dels seus respectius llocs de treball. A més, s’han entregat llaços morats i s’ha col·locat una exposició de fotografíes sobre micromasclismes.

Des del Departament de Salut de la Ribera han volgut assenyalar que, durant els deu primers mesos d’enguant, han detectat 10 casos de violencia de gènere, fruit dels més de 1.400 qüestionaris realitzats pels professionals sanitaris dels centres d’Atenció, amb la finalitat de detectar possibles casos de violència masclista. Segons han informat, en el 100% dels casos detectats, les dones víctimes de violència de gènere han rebut maltractament psicològic, mentre que en el 60% dels casos el maltractament ha sigut de caràcter físic.

Cal recordar que, quan es detecta un cas positiu, els i les professionals sanitàries activen, en funció de les circumstàncies, els protocols especialitzats amb els quals compta l’Administració per a protegir a les víctimes; això és, el Centre Dona 24 hores, els Serveis Socials, la Policia i la Guàrdia Civil. Escoltem aci l’informatiu complet:

      informatiu-migdia-25-novembre-2020_md_60936515_wp_1
Ir a descargar

Compartix la notícia

Deixa un comentari