El Departament de Salut i les associacions de la Ribera celebren el Dia Mundial de l’Alzheimer

Hui és el dia internacional de l’alzheimer, una malaltia degenerativa que produix demència. A hores d’ara es tracta d’una malaltia que afecta socialment ja que les seus conseqüencies provoquen situacions de dependència i són devastadores per a les famílies. En la Ribera s’estima que hi ha quatre mil persones afectades per demències, i es registren 400 nous caos cada any.
Tot i que si hi ha una variant de l’alzheimer genètica que afecta poquíssimes famílies, la neuròloga Sandra Reyes explica com esta malaltia té diversos factors de risc, tant ambientals com cardiovasculars. Tot i això el més destacable és l’edat. A més edat, més probabiliat de patir-lo. En qualsevol cas, tal i com explica la neuròloga, el que s’ha de tenir en compte que l’alzheimer és una malaltia que quan comença mai deixa d’avançar en els seus diferents estadis, els tractaments actuals no fa que la malaltia vaja menys apressa, sinò que sols tracten els simptomes.
Així mateix, la neurologa de Affidea Clínica Tecma també ha posat especial atenció en els cuidadors, les persones que cuiden els malalts d’alzheimer han de rebre una atenció especial, per això s’ha de cuidar als cuidadors. Els especialistes del centre alzireny destaquen que, en el 80% dels casos, és un familiar el cuidador directe del malalt, per la qual cosa les organitzacions sanitàries han d’atendre el binomi pacient-cuidador i és, en este marc, en el qual sorgeix la col•laboració del Departament de Salut de la Ribera amb les associacions de familiars a través d’Alzheimer Plataforma la Ribera.
L’associació de familiars de malalts d’alzheimer llig hui un manifest commemoratiu del dia Mundial d’Alzheimer. Tot seguit hi ha un vi d’honor que posa punt i final a les activitats que s’encetaren el passat divendres per a a commemorar esta jornada.
Tal i com explicava la presidenta de l’associació, Ana Corts, també hui han estat donant informació i recaptant diners per a l’associació alzirenya que actualment gestiona un centre de dia.

Deixa un comentari