El diagnòstic de sida a la Comunitat Valenciana ha incrementat al 2021

Hui es commemora el Dia Mundial de la Sida. Esta data celebra els  avanços en els tractaments i l’atenció sanitària, que han millorat l’esperança i la qualitat de vida de les persones amb VIH. Però també reivindica l’eradicació de l’estigma i la discriminació que patixen les persones infectades.

La sida afecta encara milers de persones arreu del món. No obstant, els avanços mèdics han convertit la infecció en una malaltia d’evolució crònica. Des del pic al qual es va arribar en 1996, les noves infeccions a nivell mundial pel VIH s’han reduït en un 54%. Però després de quatre dècades de millores, continuen detectant-se discriminacions en l’àmbit laboral, sanitari i en l’accés a les prestacions i assegurances.  En este context, el Ministeri de Sanitat ha iniciat la campanya #ViveEnPositivo per promoure actituds de respecte.

A nivell autonòmic, la tasa global de nous diagnòstics per a 2021 va ser de 8,6 per 100.000 habitants, dos vegades superior a la registrada en 2020. Els nous diagnòstics de VIH a la Comunitat Valenciana sumaren un total de 480 casos al 2021, un 86,5% d’homes. L’edat mitjana, de 37 anys en tots els casos. I la transmisió sexual, la causa més freqüent, amb el 82,6% dels nous diagnòstics al 2021. Xavier Torremocha, tècnic de Salut Pública, explica que la incidència és major entre la joventut.

Deixa un comentari