El Govern d’Espanya fa un nou pas per alliberar el peatge de l’AP-7 Tarragona-Alacant

El Govern d’Espanya fa un pas endavant cap a l’alliberació de l’AP-7 en el tram entre Tarragona i Alacant i aprova la licitació dels contractes de conservació i explotació al concloure en esta data el contracte de concessió que té amb Abertis i que torna a mans de l’Estat.  Este tram de l’autopista, segons s’espera, passarà a ser gratuït i part de la xarxa de carreteres de l’estat a partir de l’1 de gener de 2020.

Pel que fa al procés de reversió, el ministeri de Foment ha descartat que este procés vaja a tindre impacte algun en els actuals treballadors de les autopistes ja que es subrogaran en els nous contractes de concessió que s’han licitat i es contractaran en els pròxims mesos.

La mesura d’eliminació dels peatges en l’AP-7 beneficiarà als més de 20.000 i 17.000 conductors que cada dia circulen pels trams de la primera de les vies comprés entre Tarragona i València i el que enllaça València amb Alacant.

El contracte de manteniment de l’AP-7, els trams del qual sumen 373 kilòmetres, ascendeix a 129,17 milions d’euros i el seu manteniment correspon actualment a Abertis com empresa que l’explota en concessió i que recupera la inversió que va realitzar en el seu dia per construir les vies.

 

Imatge Europa press 

Deixa un comentari