El Gran Teatre celebra el seu centenari a punt d’estrenar la seua posada de llarg

El gran Teatre hui celebra el seu cent aniversari i ho ha fet a punt d’estrenar la seua posada de llarg. El pròxim 16 d’octubre, el teatre alzireny obrirà les seues portes en una gal·la commemorativa i es tancaran els més de quatre mesos de posada a punt de l’edifici, en el qual s’ha invertit mig milió d’euros.
En el dia del seu centenari s’ha presentat la reforma de l’edifici que ha afectat bàsicament als budells del teatre, amb l’adequació als requeriments tècnics actuals. Mesures de seguretat com una línea de vida, aire condicionat nou, millores en les tramolles, electricitat i també. S’ha substituït el sol de l’escenari, s’han fet nous els camerinos i s’ha instal·lat un bany adaptat al mateix escenari. Tal i com ha explicat el regidor de cultura, moltes de les millores no es veuen, però eren necessàries, i s’ha aprofitat el temps de pandèmia per a fer-les. Alfred Aranda.

A més s’ha pintat tot per dins i per fora i se li ha donat vida a les finestres decorades amb les creacions que ha fet l’Il·lustrador Paco Roca. L’artista s’ha sumat a la celebració i a més de les noves finestres del Gran Tatre, també és l’autor de la il·lustració que serà la coberta dels llibres sobre el Gran Teatre que s’editaran pròximament.

Arran el centenari es publicaran dos llibres, una obra conjunta amb la historia del Gran Teatre en la qual han col·laborat diversos autors com Alfonso Rovira, Aurelià Layron, Asun Pereperez entre altres. També s’editarà un quadern didàctic per als centres escolars que ha elaborat Marina Pascual. A més d’una maqueta del Gran Teatre que ha fet l’artista alzireny Javier Benavent que també arribarà als coles. Per tal de completar esta celebració del centenari, es faran visites teatralitzades al Gran Teatre, per a tot tipus de públic. Ho explica el gestor cultural Jordi Verdú.

El 16 d’octubre tindrà lloc la gala d’inauguració amb actuacions sorpresa i amb un relat audiovisual del Gran Teatre, una gala que donarà pas a una ampla programació cultural que comptarà amb les actuacions de Javi Otero, Joan Amèric, diversos musicals pera xiquets en gran format, el musical Me cuesta tanto olvidarte- homenatge a Mecano i la coproducció musical d’Ylana, We love Queen i l’obra La Panadera de l’alzirenya Sandra Ferrús. Tot una programació que comptarà amb una nova imatge del Gran Teatre i un portal web per a celebrar 100 anys de vida del teatre referent de la Ribera.

Deixa un comentari