El Kaki Ribera del Xúquer es comercialitzarà a més de 40 països

La merma de producció del caqui en la campanya d’enguany no impedirà que la fruita estiga present als mercats internacionals. Ahir el consell regulador de la Denominació d’origen Kaki Ribera del Xúquer presentava ahir la seua campanya de promoció per a mantindre el posicionament d’este producte en 40 països.

En un any complicat per la falta de producte, la pedra i les plagues que afecten esta fruita, la denominació d’origen presentava una campanya de promoció, en la qual s’ha invertit dos milions d’euros. La denominació del Kaki Ribera del Xúquer complix enguany el seu 20 aniversari des de que va obtindre el seu reconeixement europeu com a varietat local única al món. Actualment lidera la producció del caqui, ja que representa el 87% de la producció estatal.
La varietat de la Ribera, el roig Brillant és singular perquè compta amb una textura ferma sense astringència i sense necessitat de la sobre maduració que requereixen altres tipus, per a poder resultar comestibles. Enguany tal i com explicava el president de la Denominació d’origen, la merma de producció entre un 20 i un 25% no impedirà que el producte estiga en el mercat, tot i que la campanya serà més curta. Cirilo Arnandis.

La Consellera d’agricultura, Mireià Mollà també va estar a la presentació com a mostra del suport que l’administració autonòmica a este producte, un producte que cal assegurar per a garantir el futur econòmic de la Ribera.

Deixa un comentari