El Ministeri de Transició Ecològica recula en el transvassament a Almeria

El Ministeri de Transició Ecològica ha fet marxa enrere i ha decidit deixar damunt de la taula la cessió de fins a 10 hectòmetres cúbics a l’any d’aigua de concessió per part de la Sèquia Reial del Xúquer per a pal•liar l’escassessa a Almeria. El ministeri aposta per estudiar altres possibilitats per a donar resposta a la situació d’Almeria.
Ahir ja els comentavem com les entitats ecologistes i Xúquer Viu havien protagonitzat una concentració passat dissabte a Antella perquè consideraven que afectava al Xúquer i era una venda d’aigua. Des de la Séquia Reial del Xúquer han mostrat el seu malestar per esta polèmica perquè amb les dades a la ma, esta cessió temporal d’aigua no li resta cap gota d’aigua al Xúquer ni a l’Albufera.
CESSIÓ AGUA ALMERIA 2- J.V. de Palma
D’altra banda, des de la Sequia Reial del Xúquer consideren que és molt important deixar clar que no és cap venda d’aigua, ni cap negoci. Es tractava de rebaixar les quotes als regants de la Sèquia, per a pagar obres de modernització del regadiu que precisament no ha fet l’administració pública.
Així les coses, el tema es paralitza per part del Ministeri, tot i que Xúquer Viu manté la concentració prevista per a dijous davant el Palau de la Generalitat. Igualment es presentarà un escrit en Delegació de Govern expressant la preocupació pel futur del Xúquer i de l’Albufera i demanant el compliment de la Directiva Marc de l’Aigua per assolir el bon estat de les masses d’aigua.

Deixa un comentari