El MUMA acull una exposició que reproduix les torres àrabs de la Ribera en 3D

El Museu Municipal d’Alzira inaugura l’exposició “Digitalització de les Torres de la Ribera”. Una exposició que presenta reproduccions de huit torres de la comarca de distintes èpoques, entre elles la Torre dels Coloms d’Alzira. L’exposició de les torres inclou QR per a enllaçar als models virtuals, amb àudio-descripcions i panells en braille.

La mostra la componen huit torres impreses en tres dimensions, entre elles la Torre dels Coloms (Monestir de Santa Maria de la Murta, a Alzira), a més de la Torre d’Antella, Torre d’Alèdua  a  Llombai, Torre d’Alfarb, Torre Ràcef d’Almussafes, Torre Mussa i de la Plaça de Benifaió i el Castell de Montroi. Totes les torres han estat digitalitzades a partir de la captació de milers de fotografies aèries i terrestres geolocalitzades amb drons. Així mateix, el model 3D resultant s’ha publicat en línia i s’ha guardat en el repositori digital Riberana. Txema Pelàez, president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, ha destacat que este treball forma part dels setanta monuments de la comarca que conformen el catàleg de patrimoni en línia, un treball que continuarà realitzant-se.

Les huit torres que poden veure’s al MUMA estan declarades Bé d’Interés Cultural (BIC). En un sol espai, poden visitar-se i conéixer-se en profunditat tant el seu volum com la història i informació textual i visual detallada. L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez,  convida a visitar l’exposició i destaca el treball de la Mancomunitat en esta qüestió, com una eina més de construir comarca.

Deixa un comentari