El nou palau de justícia es començarà a construir al mes d’agost

La Conselleria de Justícia ha tret a licitació el projecte d’obra dels nous jutjats d’Alzira que destinarà 19,85 milions d’euros a l’edifici que s’haurà d’executar en 20 mesos. Les empreses interessades tenen fins al 30 de maig per a presentar les seues ofertes.
La nova seu judicial comptarà amb cinc plantes i un soterrani amb 69 places d’aparcament per al personal i 56 de rotació per a la ciutadania. Tindrà 41 sales per a distints usos i 49 despatxos. Podran passar 900 persones a diari, uns 200 professionals i 700 usuaris i usuàries. En totes les dependències hi haurà llum natural, a diferència de l’actual edifici i estarà dotat de sistemes de seguretat i confort tèrmic per a fer-lo més sostenible.
A la planta baixa estarà el Registre Civil i la sala de bodes. També s’ubicaran allí les sales de visites amb zones separades per a detinguts i víctimes, el jutjat de guàrdia amb accés independent i espais per advocats i procuradors. A la resta de l’edifici s’ubicaran els set jutjats ja existents i s’ha reservat espai per altres òrgans judicials. També se disposarà d’espai per a la Fiscalia, l’Oficina d’Assistència a les Víctimes, l’Institut de Medicina Legal, la Unitat de Valoració Forense amb càmera Gesell i la Unitat de Valoració Integral Forense.

Deixa un comentari