El Palau de la Justícia d’Alzira costarà quasi 16 milions d’euros i està previst que comence a funcionar en 2023

El nou edifici estarà ubicat a l’Avinguda Luis Sunyer, junt el Riu Xúquer, en un solar de quasi 5.000 metres quadrats. Tindrà cinc plantes i un aparcament exterior amb una superficie construïda de quasi 11.000 metres quadrats i podrà albergar nou jutjats, dos més dels ja existents. S’inclourà un òrgan judicial especialitzat en violència de gènere.

La consellera de Justicia, Interior i Administració Pública, Grabriela Bravo, ha presentat hui el projecte a l’Ajuntament d’Alzira junt a l’alcalde de la ciutat, Diego Gómez, i a l’equip tècnic de l’empresa concessionària. Segons ha explicat un dels arquitectes responsables del projecte, les obres començaran a finals de 2021 i l’edifici complirà amb les dos característiques principals dels espais judicials: tindrà un caràcter simbòlic institucional, però també serà un espai acollidor i amable. A més, ha afirmat l’arquitecte, busca ser fàcilment accessible a la ciutadania, amb el vestíbul principal d’entrada a l’Avinguda Luis Suñer, i podrà acollir més de 900 persones al dia.

Este projecte, inclòs en el Pla d’Infraestructures Judicials de la Comunitat Valenciana, s’havia vist paralitzat durant un any per qüestions relacionades amb la inundabilitat de la zona, ja que es troba al costat del riu. La consellera ha explicat que el projecte inicial, aprovat fa un any, comptava amb dos soterranis, la qual cosa ha hagut de modificar-se i compensar l’espai perdut ampliant el terreny. Ara, el projecte no té cap risc d’inundar-se.

La consellera ha afirmat que el nou Palau de la Justícia d’Alzira és un exemple de col·laboració entre institucions i ha assenyalat que, malgrat la situació de crisi en què estem, els projectes no s’han d’aturar perquè dinamitzen l’economia. Per la seua banda, l’alcalde de la ciutat també ha valorat de manera positiva la coordinació que ha fet possible que s’avance en este projecte. Escoltem Gabriela Bravo i Diego Gómez en l’informatiu:

Ir a descargar

Deixa un comentari