El PP d’Alzira demana al Govern Espanyol que ature l’entrada de cítrics de Sudàfrica

El Partit Popular d’Alzira demana que al Govern Espanyol que s’aturen els enviaments de cítrics des de Sudàfrica per haver estat interceptats al apropar plagues prohibides per la comunitat europea en els ports d’Àmsterdam i Rotterdam. A més reclama a la comunitat europea que assumisca la responsabilitat subsidiària en cas d’entrada de plagues procedents de tercers països.

Des del Partit Popular expliquen que ja han estat cinc els carregaments interceptats per donar positiu en plagues tant destructives com la taca negra entre altres. Segons manifesten, no és tolerable que els enviaments de països tercers incumplisquen la llei de manera perillosa per a l’agricultura valenciana i que l’autoritat europea paralitze els aviaments de fruita contaminada mirant cap a l’altre costat.

Els populars alzirenys no entenen els motius que hi ha per secundar estes empreses que lluny de garantir l’higiene i seguretat en els seus enviaments, els incompleixen sistemàticament. Per este motiu demanem que s’atenguen les peticions del sector agrari i que la comunitat europea es reconega com a garant del dany que puga ocasionar als agricultors amb l’entrada d’estes plagues.

 

Imatge Agrocultura

Deixa un comentari