El professor Cristian Olivé encetarà demà les Jornades Literàries d’Alzira

Alzira arranca demà amb les Jornades Literàries dels Premis Ciutat d’Alzira, enguany sota el lema “El Gran Teatre de la vida”. Serà el professor de llengua i literatura Cristian Olivé qui donarà el tret d’eixida amb la conferència «La lectura més enllà de la lectura», a les 19h al Gran Teatre. Les activitats culturals, però, també impliquen ja comerços, restaurants i escoles.

L’alumnat de primària ja ha rebut les bases del concurs escolar de redacció en el qual poden participar alumnat de tots els nivells educatius. El centenari del Gran Teatre inspira l’edició de 2021, i per això s’anima a l’alumnat perquè presenten textos amb to teatral i que puguen ser adaptats per a la seua representació sobre l’escenari. El termini per a presentar-los acaba el 16 de novembre. D’altra banda, l’Ajuntament d’Alzira ha distribuït en 60 comerços que s’han adherit a la campanya Aparadors literaris la maqueta de la caixa escènica del Gran Teatre, que ha realitzat l’alzireny Javier Benavent. Estos comerços exhibiran als seua aparadors les obres guanyadores del premi de novel·la al llarg dels anys. Alfred Aranda ens ho conta.

Un altra iniciativa de difusió dels premis literaris són els menús literaris. Diversos restaurants alzirenys posen a disposició dels comensals un menú literari amb plats que juguen amb els títols de les novel·les premiades. Els clients d’estos restaurants rebran l’obsequi d’un llibre de la Fundació Bromera.

Deixa un comentari