El projecte de pressupostos de GVA inclou la recuperació de la Murta i la compra del Monestir d’Aigües Vives

El Monestir de la Murta avança ja cap a la seua recuperació. La Generalitat destinarà 1.200.000€ a rehabilitar la torre dels coloms juntament amb altres actuacions que permetran la completa restauració del monestir entre els anys 2022 i 2023. Així està reflectit al projecte de pressupostos per a 2022 aprovat ahir pel Ple del Consell.

Els pressupostos de la Generalitat per al 2022 també obren la porta a la recuperació d’altre dels Bens d’Interès Cultural de la comarca: el Real Monestir de Santa Maria D’Aigües. El Consell destinarà 10 millions euros a l’adquisició i reforma del monestir. Amdos projectes s’emmarquen dins dels primers Pressupostos Participatius de la Generalitat, que enguany s’inclouen als comptes generals amb un toral de 101,7 milions d’euros.

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha valorat molt positivament esta inversió en la recuperació del patrimoni per part de la Generalitat, que l’Ajuntament venia reivindicant amb anterioritat.

Els Pressupostos de la Generalitat per a 2022 freguen els 28.000 milions, un 9% més que en 2021. El projecte aprovat ahir pel ple del Consell també contempla altres partides que benieficien la capital de la Ribera Alta. Entre elles, es destinarà 1.260.000€ a la connexió dels pobles de la Ribera Alta mitjançant un carril ciclopeatonal, que unirà Carlet amb Alzira millorant la continuïtat dels diferents trams ja construïts.

Amb una partida de 360 mil euros, els Pressupostos ahir aprovats també contemplen la construcció de la passarel.la al Pont de l’Estret. Així mateix, 50 mil euros es destinaran a la redacció del projecte que contempla la millora de la seguretat viària a la travessia de la Barraca d’Aigües Vives.

En matèria de medi ambient, la Conselleria destinarà 9 mil euros a la canalització de pluvials a la zona de les Basses, dins del programa de gestió i infraestructures de recursos hídrics, sanejament i depuració d’aigües.

Deixa un comentari