El projecte RIU de col·laboraicó amb la salut conclou la seua 11ª edició

El projecte RIU conclou la seua 11 edició amb més de 100 accions comunitàries en l’àmbit de la salut dirigides a persones en situació de fragilitat social El passat dilluns concloía el treball realitzat per onze agens de salut que han format i ajudat a més d’un centenar de persones.
Este projecte interdisciplinar de les arees de serveis socials, el centre de salut pública i Fisabio, preten arribar a la gent més vulnerable, perque puga coneixer i accedir a tots els serveis públics al seu abast. Els punts d’atenció, els tallers i la creació d’una xarxa d’agents de salut entre la gent del mateix barri i la mateixa zona és la millor manera d’arribar a aquelles persones que ho necessiten. Onze agents de salut de diferents cultures han realitzat una formació-acció de 134 hores sobre ús dels serveis de salut i programes, benestar emocional, prevenció del càncer i de la violència de gènere i salut reproductiva. Enguany a més, un dels temes que més ha preocupat i en el que més s’ha treballat, és la salut mental. Arran la pandèmia s’ha detectat més necessitat que mai de serveis i ajuda.
En esta edició s’han realitzat més de 100 accions comunitàries com són punts d’informació a peu de carrer, tallers sobre diferents temes de salut i converses de promoció de salut i accés a serveis i programes. S’han creat punts informatius a peu de carrer sobre assumptes com l’ús racional d’urgències i medicaments o prevenció del càncer. Accions que han ariibat a 172 persones (122 dones i 50 homes) de diferents realitats socioculturals.

Deixa un comentari