El regidor de Cultura presenta el balanç de la gestió d’Alzira Capital Cultural Valenciana 2022

46.000 persones i més de quatre-centes activitats són les principals dades de l’any 2022 pel que fa a la participació en la capitalitat cultural d’Alzira. El regidor de Cultura, Alfred Aranda, ha presentat al Fòrum ACCV, integrat per representants dels grups polítics municipals i tècnics, l’informe de les activitats realitzades amb motiu del nomenament d’Alzira Capital Cultural Valenciana 2022.

El regidor ha mostrat el seu agraïment als alzirenys i alzirenyes per la bona acollida, així com als professionals de l’àrea de Cultura per la seua eficàcia i màxima dedicació i a la Conselleria de Cultura per la dotació econòmica, espectacles i exposicions facilitades.

S’han realitzat més de 400 activitats que faciliten l’accés a la cultura a totes les persones, per la qual cosa, segons Aranda, s’han fidelitzat espectadors i s’ha contribuït a dinamitzar el comerç local, l’hostaleria i el treball de moltes empreses. “Alzira ha sigut, culturalment, més capital de comarca que mai”, ha resumit Aranda. S’ha oferit una programació diversa, i de qualitat, en la qual han participat companyies, músics i artistes locals, valencians, nacionals i internacionals. A més s’ha actuat de manera transversal, implicant a les associacions culturals i altres àrees municipals.

Més del 50% de les activitats s’han fet al carrer o en espais a l’aire lliure, amb unes 46.000 persones assistents. Més de 5.000 xiquets, xiquetes i joves estudiants han gaudit d’espectacles, visites guiades, animacions, etc., i han participat en diversos concursos. Pel que fa a les despeses de la Capitalitat, s’ha comptat amb el pressupost municipal previst de l’àrea de Cultura per al 2022, la dotació de 100.000 € de la Conselleria de Cultura i altres subvencions d’entitats públiques.

Deixa un comentari