El rei Jaume I i Joan Fuster seran protagonistes a l’any de la capitalitat cultural alzirenya

Alzira i Aielo de Malferit eren ahir les ciutats protagonistes al Palau de les Arts. Una cerimonia presidida pel conseller de cultura Vicent Marzà, en la qual assegura que la inversió en cultura per a les dos capitals culturals del 2022 serà de 350 mil euros.

La gala celebrada ahir al Palau de les Arts va tindre com a fil conductor el poder del valor vivencial i transformador que té la cultura per a les persones, on creadors i públics diversos són capaços d’establir nivells de connexió profunds. Mireia Pérez i Juli Disla conduiren este acte basat en el teixit cultural de les noves capitals culturals. En el cas d’Alzira s’ha comptat amb la presència del músic Josep Pérez (Ona Nua) i d’un missatge del dramaturg i actor Carles Alberola. L’alcalde d’Alzira per la seua banda, recordà les petjades àrabs de la cultura alzirenya amb paraules del poeta Ibn Jafadja, les dos festes patrimoni de la humanitat amb que compta la ciutat, la programació cultural estable i la col·laboració amb associacions i institucions per a realitzar activitats culturals. Pel que fa a la celebració d’esta capitalitat, Gómez avança quins dos personatges històrics i culturals seran protagonistes.

La Conselleria hi destinarà 150.000 euros perquè Alzira i Aielo de Malferit tinguen acompanyament econòmic per a dissenyar activitats culturals pròpies. També hi invertirà aproximadament 200.000 euros més per a dur a les dues capitals culturals activitats d’arts escèniques, música, exposicions, cinema i música, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, les Arts i el Consorci de Museus. La cultura, segons Marzà, no sols ens fa lliures i crítics sino que també és imprescindible com a motor social i econòmic de la societat.

Deixa un comentari