El secretari de la sèquia Reial del Xúquer, Valero de Palma rep el premi Tarquim Pudent de Xúquer Viu

El secretari de la Sèquia Reial del Xúquer, Valero de Palma, rep el Tarquim Pudent de Xúquer viu per haver proposat el transvasament fallit d’aigua cap a Almeria. El guardó negatiu de l’associació ambiental es va decidir en el 16é sopar i festa de Xúquer Viu a Càrcer este dissabte.

Al voltant de 200 persones de la comarca es van reunir per  celebrar un esdeveniment que es fa des de 2006, i que sols va parar al 2020. En este sopar es va lliurar el premi “Aigua Clara” a Francesc La-Roca, especialista en Economia de l’aigua i política ambiental. El premi va ser lliurat per Graciela Ferrer, que va ser alumna de La-Roca.

El premi “Tarquim Pudent”, que s’atorga per votació popular entre els assistents al sopar es va atorgar a Juan Valero de Palma, secretari de la Sèquia Reial del Xúquer. Els altres nominats a este premi eren la Conselleria d’Agricultura i Transició Ecològica i el nou Pla Hidrogràfic del Xúquer. Valero de Palma va rebre el guardó negatiu per haver proposat, defensat i justificat el transvasament fallit del aigua del Xúquer cap Almeria, a més de les seus declaracions en contra dels cabals ecològics.

Entre els assistents va haver el diputat del Congrés, Joan Baldoví i la diputada provincial de Corbera, Mentxu Balaguer i els diputats de les Corts Valencianes, Graciela Ferrer i Ferran Barberà, entre altres.

Deixa un comentari