El Síndic insta a respectar el dret a la conciliació dels treballadors de la Ribera després de la queixa de CSIF

El Síndic de Greuges ha donat resposta a la queixa presentada pel sindicat CSIF, davant la negativa de la direcció del Departament de Dalut de la Ribera d’autoritzar el dret al teletreball com a mesura de conciliació de la vida laboral i familiar. El defensor del poble valencià ha emés un informe en el qual insta a negociar i denuncia que l’Administració no ha sigut respectuosa amb els drets laborals.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris apunta que esta proposta de teletreballar s’ha mantingut bloquejada durant més de tres anys. El sindicat assenyala que el Síndic de Greuges ha conclós que es vulneren el dret a la negociació col·lectiva, a la negociació individual i a la compatibilitat de la vida familiar i laboral. La resolució del Síndic de Greuges reconeix que el personal laboral a extingir del departament té dret a conciliar la seua vida professional i familiar i matisa que el teletreball és un dels mitjans per a fer efectiu eixe dret. De la mateixa manera, recalca que l’Administració ha d’avançar en el procés de negociació col·lectiva, iniciat fa més de quatre anys.

Igualment subratlla que l’Administració ha d’informar de manera expressa en les seues resolucions dels recursos que caben contra les mateixes com a garantia del dret de defensa de les persones. CSIF explica que l’informe conclou amb una sèrie de recomanacions a la Conselleria perquè resolga estes situacions.

Deixa un comentari