El teatre és el protagonista de l’agenda cultural per al cap de setmana

El grup Suc de Teatre de la Tarumba estrena hui a les 20:30 al Gran Teatre l’obra Hamlet, la gran tragèdia escrita per William Shakespeare. Es tracta d’una adaptació realitzada pel director del grup alzireny, José Antonio Martínez, qui ha filtrat el text original amb l’objectiu de reduir la durada de l’obra, de manera que no sobrepasse les dues hores. Huit actors i dos actrius donen vida a 23 personatges de la immortal obra de Shakespeare. Precisament, trobar l’elenc d’artistes ha sigut el factor que va animar Jose Antonio Martínez a fer el muntatge de l’obra, un treball que ha durant deu mesos. Es tracta del muntatge més ambiciós del grup teatral La Tarumba, que està doblement d’enhorabona, ja que enguany rebrà la insígnia d’or de la ciutat, la major distinció que concedix l’Ajuntament d’Alzira.

També esta vesprada a les 19 hores, a la Biblioteca, ens visita el músic Pau Alabajos, en esta ocasió per a presentar el llibre de teatre Hotel Fontana, un text dramàtic que va guanyar el Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi al 2019. Amb un plantejament testimonial i realista, Alabajos recrea en forma de diàleg teatral un episodi sagnant de la història europea recent com va ser la massacre de Srebrenica als anys 90.

Al Museu Municipal d’Alzira s’inaugura l’exposició Ambients de Salvador Usina, en la sala temporal 1 a les 19 hores.

I per tancar el menú cultural, més teatre. Diumenge comença una nova edició del concurs de teatre en valencià que organitza la Junta Local Fallera. En categoria adulta i infantil, les falles d’Alzira pujaran dalt l’escenari amb textos teatrals propis o adaptats, des de diumenge i fins el pròxim dia 11. Diumenge a les 12 del matí, al Gran Teatre és el torn de la falla San Joan, i a les cinc de la vesprada, el grup infantil de la comissió Avinguda Josep Pau, la falla Albuixarres-Camí Fondo i Hernán Cortés.

Deixa un comentari