Els agricultors es manifesten divendres a una marxa per carretera per la pujada de costos i la crisi dels preus

Els agricultors valencians eixiran al carrer i ho faran el pròxim divendres amb una marxa amb persones i vehicles agrícolas des de Favara a Tavernes de la Valldgia. Els llauradors reclamen mesures davant l’escalada de costos i la crisi de preus. Esta primera mesura de protesta compta amb els suport de totes les organitzacions professionals agràries.

La marxa començarà a FAvara, es precisament en esta zona on va començar la campanya de la taronja navelina, que posteriorment s’ha extens a la resta d’àrees citrícoles. Una crisi en registrar-se un preu 15 cèntims d’euro per quilo, una xifra que està molt lluny de cobrir les despeses a causa de l’entrada massiva d’importacions forànies i els abusos comercials. La nostra comarca així mateix també concentra la major producción de caqui en Europa, un producte que està deixant de ser rendible a causa de les plagues i malalties. Tot i això, des de les organitzacions agràries es convida agricultors i ramaders de tot tipus,perquè hi ha causes comeunes que afecten a tots.

El sector agrari no descarta la convocatoria de més actes de protesta durant les pròximes setmanes, així com la participación en una gran manifestació a Madrid d’agricultors, ramaders i ciutadania en defensa del medi rural.

Deixa un comentari