Els agricultors valencians han eixit hui al carrer en protesta per les retallades en l’assegurança dels cítrics

Este matí els agricultors valencians s’han concentrat en protesta per les retallades en l’assegurança dels cítrics. El Puig ha estat la localitat escollida perquè Agroseguro celebrava allí justament una jornada de presentació de l’assegurança. Les organitzacions agràries asseguren que esta és la major retallada de drets i garanties en els 40 anys d’història de l’assegurança agrària a Espanya.

La Unió Llauradora i l’Associació Valenciana d’Agricultors, amb el suport de Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana, protesten hui per les retallades en la cobertura de sinistres com la pedra en l’assegurança dels cítrics. Estes retallades, tal com explica el secretari de la Unió Llauradora, Carles Peris, impliquen una pèrdua de drets que han costat molt d’aconseguir.

Les organitzacions agràries i cooperatives consideren que les retallades impulsades poer Agroseguro, amb el beneplàcit d’ENESA i el Ministeri d’Agricultura, desprotegixen l’agricultor. A més, no responen a la realitat que atravessa el sector davant la pujada de preus de producció i els sinistres provocats pel canvi climàtic. Cristobal Aguado, pesident d’AVA, criticava el monopoli d’Agroseguro, que no ha escoltat els llauradors.

Deixa un comentari