Els alcaldes de Compromís de la Ribera critiquen la manera d’implantar energies alternatives a la comarca

Els alcaldes de Compromís de la Ribera Alta mostren la seua preocupació per com s’estan implantant les energies alternatives a la comarca. En una roda de premsa a Carcaixent, han mostrat el seu desacord en les macroplantes d’energia que es volen instal•lar als seus pobles.
Encara que des de la formació política estan d’acord amb la necessitat de la transició energètica, pensen que la proliferació de macroprojectes sense cap pla d’actuació pot suposar un problema per al medi ambient. Els alcaldes han defensat la necessitat d’un marc estratègic clar perquè actualment s’estan fent projectes sense tindre en compte els espais naturals on es projecten. Critiquen que s’estan canviant zones amb arbres fruitals que reduixen el CO2 de l’atmosfera per instal•lacions de plaques.
A la Ribera ja s’han presentat 2 macroprojectes elèctrics a Carcaixent, un dels quals afecta Alzira. També Tous, Real, Montroi o Turis han rebut propostes de macroprojectes per part de la Generalitat. Els alcaldes consideren necessari fer la transició energètica amb un pla autonòmic que analitze la realitat actual i servisca per fer actuacions més equilibrades.
Al voltant d’estos projectes s’han queixat a més de que no s’ha demanat opinió als ajuntaments de la zona que fan els informes de compatibilitat urbanística i mediambiental, però no tenen cap pes en les decisions, ja que les prenen instàncies superiors com la Generalitat o el govern central.

Deixa un comentari