Els casos de pallola s’ha multiplicat per quatre en l’últim any a Europa

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha constatat recentment com el nombre de casos de pallola s’ha multiplicat per quatre en l’últim any a Europa. Davant esta alerta, és important conèixer en què consisteix la malaltia, quins són els seus símptomes i com pot transmetre’s. Des de Salut Pública han anunciat una campanya de vacunació que recomana la vacunació als nascuts després de 1970 , en cas de no haver passat la malaltia. Si una persona ha patit la pallola queda immunitzada per a tota la vida; no obstant això, previndre esta infecció és important ja que pot tindre seqüeles greus. A la nostra comarca el nombre de casos és quasi inexistent per això segons Xavi Torremocha de salut Pública no hi ha motiu per alarmar-se.

Per norma general, la pallola sol contraure’s durant la infància, entre els 12 mesos i els 4 anys. La febra alta i puntets blancs en la pell envoltats d’un halo d’inflamació roig són els principals símptomes d’esta malaltia. En cas d’adults Salut Pública està informant els pacients que acudeixen  a la consulta del metge de capçalera.

Si que és convenient vacunar -se aquells que treballen a l’ àmbit sanitari, persones inmunodeprimides o dones que vullguen quedar-se embarassades.

Deixa un comentari