Els centre educatius alzirenys reben les campanyes “Un euro per un país ferit” i “Tota pedra fa paret”

La regidora de Cooperació, Letícia Piquer i el regidor de Cultura, Alfred Aranda, han visitat hui el IES Murta, Federico García Lorca, CEIP Gloria Fuertes i el Centre educatiu Xúquer per a lliurar el material de la campanya solidària “Un euro per un país ferit” i l’acció del Serval “Tota pedra fa paret”. Ambdós tenen com a objectiu dotar de material didàctic a l’alumnat, d’una banda els xiquets i xiquetes afectats per la guerra i d’altra els integrants dels 25 centres educatius d’Alzira.
La Regidoria de Cultura, a través del SERVAL (Servei Alzireny de Promoció i Ús del Valencià) realitza, des del 2020, la campanya «Tota pedra fa paret» dirigida als centres educatius d’Alzira. L’objectiu d’esta campanya és fomentar la lectura d’obres escrites en la nostra llengua i també donar difusió a efemèrides locals com són el centenari del Gran Teatre. A més, commemorem el centenari del naixement de Joan Fuster i s’adherixen a la campanya institucional CENT ANYS DE FUSTER que promou la Generalitat Valenciana per al 2022. Des de hui, tots els centres educatius de primària, secundària, batxillerat, educació especial Carmen Picó i l’escola d’adults Enric Valor, rebran diversos cartells i llibres.
La visita este matí per a repartir els llibres també s’ha aprofitar per a repartir el material informatiu de la campanya escolar de solidaritat amb Ucraïna, «1 euro per a un país ferit.
Esta campanya, que compta amb l’aprovació i el suport del Consell Escolar Municipal, té com a objectiu fomentar la solidaritat de la comunitat educativa i coordinar les aportacions econòmiques. Unes aportacions econòmiques que es destinaran a la millora de les condicions educatives de l’alumnat a Ucraïna o als camps de refugiats on es troben.
Els centres escolars ha rebut hui una urna de cartó amb l’eslògan de la campanya, on l’alumnat i la resta de membres de la comunitat educativa poden introduir els diners que cadascú considere fins al 29 d’abril 2022, . També s’ha repartit material informatiu per a l’alumnat i les famílies.
Una vegada finalitzat el termini, la recaptació es farà arribar a través de l’Associació de Pares i Mares d’Alumnes o la Direcció del centre al compte obert per esta causa de l’Ajuntament d’Alzira SOM ALZIRA.

Deixa un comentari