Els empresaris teatrals valencians premien el Gran Tatre i l’editorial Bromera com a referents culturals

Alzira està doblement d’enhorabona. El Gran Teatre d’Alzira i l’editorial Bormera han sigut guardonats per l’associació d’empreses d’arts escèniques del Païs Valencià, Avetid. Els guardons es lliuraran el pròxim dilluns 15 de novembre al Teatre Flumen.

Estos premis van nàixer ara fa 25 anys amb l’objectiu de reconèixer la dedicació de persones i entitats al món de les arts escèniques. Enguany han volgut posar en valor la contribució del Gran Teatre d’Alzira que durant un segle ha aportat riquesa cultural a la societat valenciana. Es tracta, tal i com assenyalen des d’Avetid, d’un dels espais escènics amb més solera del territori valencià i un dels primers espais del Circuit Cultural Valencià.

Este guardó arriba en un moment dolç per a l’àmbit cultural a Alzira. A punt d’estrenar la capitalitat cultural i amb la celebració del centenari del Gran Teatre, el premi Avetid reconeix la trajectòria de l’emblemàtic edifici en un doble vessant, segons explica el regidor de cultura Alfred Aranda.

També ha estat distingida l’editorial alzirenya Bromera. Actualment l’editorial valenciana més important en el seu catàleg, format per més de 3.000 títols, té una importància especial el gènere dramàtic. La col·lecció “Bromera/Teatre”, amb 80 títols, o el Micalet Teatre destinada al public infantil o a banda, les col·leccions Gran Teatre i la Tarumba Teatre amb reflexions i trajectòries teatrals.

En l’acte de lliurament de premis, es farà entrega de les estatuetes dels Premis Avetid, confeccionades per l’artista Jesús Martin Chule i a més comptarà amb les intervencions en directe de Melomans, Alberto Jiménez de Dios, Ezequiel Navarro i Emili Chaqués. Junt a l’Ajuntament d’Alzira i Bromera, han sigut premiats també PATEA, Asociación de Profesionales de Artes de Calle , Feria de Teatro de Castilla y León-Ciudad Rodrigo, la Revista Fiestacultura, Festival Circuit Bucles Dansa, Valentí Piñot Duxans, Maracaibo Teatro, Jose Luis Perez Pont i l’actor Emilio Gutierrez Caba.

Deixa un comentari