fbpx

Els inquilins podran sol·licitar retards en el pagament del lloguer

Compartix la notícia

Els inquilins afectats per la crisi del coronavirus podran sol·licitar retards en el pagament del lloguer als seus propietaris. La proposta té un cost de 700 milions d’euros i inclou l’ajornament automàtic de tots els contractes de lloguer durant sis mesos, a més d’ajudes directes per als inquilins amb dificultats per pagar i la paralització dels desnonaments. Podran beneficiar-se d’estes ajudes les persones que es troben en situació de vulnerabilitat econòmica.
El decret inclou una sèrie de condicions. Si el propietari té menys de 10 habitatges en propietat no està obligat a acceptar la moratòria. I en cas que no hi haja acord entre les parts, l’inquilí podrà sol·licitar préstecs sense interessos o ajudes a l’Estat. No obstant això, si l’arrendador posseix més de 10 habitatges sí que està obligat a prendre algunes mesures. Haurà de triar entre concedir una moratòria de quatre mesos del pagament del lloguer, a retornar en 3 anys; o rebaixar el 50% del lloguer a l’inquilí durant quatre mesos.
Estes ajudes estan destinades a persones que es troben en situació de vulnerabilitat econòmica. El Govern ha ampliat en esta ocasió el ventall de persones que es consideren vulnerables, de manera que podran accedir tots aquells treballadors que s’hagen quedat a l’atur, que hagen patit un comiat temporal (ERTE) o que hagen tingut que reduïr la jornada laboral per a cuidar a pares o fills. Tot açò ha explicat l’assessor fiscal Cristian Coll a Alzira Ràdio.

Si vols escoltar l’informatiu complet:

      informatiu-migdia-6-d-039-abril-2020_md_49673256_wp_1

Ir a descargar

Compartix la notícia

Deixa un comentari