Els llauradors valencians són els més majors de tot l’Estat

La Comunitat Valenciana encapçala l’estadística d’edat mitjana agrària més alta nacional amb 64,4 anys. Esta mateixa estadística situa l’edat mitjana dels agricultors en 61,4 anys en les dades globals d’Espanya. A més el percentatge d’agricultors majors de 65 anys al nostre país arriba al 41,3 per cent.
Les estadístiques oficials corroboren el envelliment de la població agrària i la falta de relleu generacional. A comunitats com Galicia la mitjana d’edat dels agricultors és de 63,6 anys, a Castella la Manxa és de 62,6 anys i a Extremadura 61,52. Altres comunitats autònomes com Catalunya, Castella Lleó, la Regió de Murcia, Andalusia i Aragó tenen la mitjana d’edat en els 60 anys.
La Comunitat Valenciana te la mitjana d’edat més alta, els 64,4 anys. A més, es tracta de la comunitat autònoma amb el major percentatge d’agricultors majors de 65 anys, que suposen el 50 per cent dels 100.259 agricultors totals. Pel contrari, sols el 0,3 per cent dels agricultors valencians te menys de 25 anys. Des d’AVA consideren que esta situació és vergonyosa i que va a empitjorar.
Les poblacions on l’edat mitjana és més elevada son Guardamar de la Safor, amb 79 anys, l’Alqueria de la Comtessa amb 75 anys i Bellreguard amb 74. Seguixen Daimús, Piles, Paiporta i Fanzara amb 73 anys de mitjana d’edat.
Des de l’associació agrària consideren que l’única manera de solucionar este problema és que la rendibilitat dels camps siga millor que l’actual.

Deixa un comentari