fbpx

Els membres del Consell Econòmic i Social d’Alzira valoren les mesures d’ajudes econòmiques

Compartix la notícia

El Consell Econòmic i Social s’ha reunit, via telemàtica, per estudiar la crisi del coronavirus i analitzar com afecta el sector industrial i comercial de la ciutat. Una reunió a la qual han assistit l’alcalde, Diego Gómez; el regidor de Serveis Urbans, Fernando Pascual; els secretaris comarcals de CCOO i UGT; el president de l’Associació empresarial d’Alzira; i la directora d’Idea. En la reunió s’han valorat les possibles ajudes i subvencions complementàries per als diversos sectors. I Diego Gómez ha anunciat la posada en marxa d’assistència telefònica per tal d’assessorar empreses, gestories i assessories laborals.

L’alcalde també ha explicat als agents socials les mesures que s’han pres en l’àmbit local per tal d’ajudar els ciutadans, com l’ajornament del pagament d’impostos o de les de taxes d’ocupació de la via pública per a bars, restaurants o parades del mercat ambulant i un estudi d’impacte econòmic local. També ha presentat als assistents un informe local, que fa un repàs a les primeres dades globals de comerços, indústries, botigues, bars i restaurants d’Alzira.

Per altra banda, s’ha fet una anàlisi de les ajudes anunciades tant pel Govern d’Espanya com per la Generalitat, en especial les que van dirigides als autònoms.
En el cas autonòmic, el Govern ha anunciat ajudes de fins a 1.500 €, que s’han de sol·licitar a partir del 8 d’abril de manera telemàtica a http://www.labora.gva.es/va/ciutadania.

Finalment, s’ha anunciat que es convocarà el Consell de Comerç, per a la posada en marxa de noves mesures per reactivar l’economia local. Iniciatives com les campanyes “Alzira Unida” o “Jo ajude a Alzira”, que naixen amb l’objectiu de fomentar el consum local i l’ús de serveis alzirenys: que partixen de la idea d’encomanar les compres als comerços de la ciutat o reservar per a una celebració als bars i restaurants, anticipem el pagament i gaudim el servei quan acabe la crisi.

Si vols escoltar l’informatiu complet:

      informatiu-migdia-6-d-039-abril-2020_md_49673256_wp_1

Ir a descargar

Compartix la notícia

Deixa un comentari