Els partits d’Alzira insten el govern espanyol a prioritzar l’ampliació del barranc de la Casella

Els grups polítics de l’Ajuntament d’Alzira es van manifestar de forma unànime per instar el govern espanyol que prioritze l’ampliació del barranc de la Casella. I en segon lloc que s’asignen en els pròxims Pressuspostos Generals de l’Estat 26 milions per a esta qüestió. La demanda realitzada per la Federació d’associació de veíns va comptar amb el suport de tots els grups polítics, el que si que no va comptar amb este suport és la proposta del partit popular de crear una comissió de seguiment per a buscar un acord comú per a solucionar l’ampliació del barranc de la Casella i la confluència de les carreteres Cv-50 i Cv-41, és a dir, el pont de Xátiva.
Des de la Federació d’associació de veïns, el seu portaveu Voro Pérez, estimà necessari que a més de fer arribar estes demandes al govern espanyol, també d’informe a la població. Segons explica Pérez, a hores d’ara, les solucions que aporten els tècnics per a eixamplar el barranc de la Casella a l’altura del pont de Xativa, és assolar-lo. Una possibilitat que no agrada als veíns i la zona industrial de la partida de Materna. Per això demanda a l’ajuntament que encomane un estudi de solucions alternatives.
On no va haver acord és en la creació d’una comissió de seguiment d’este tema, una proposta plantejada pel partit popular que no va comptar amb el suport dels grups del govern municipal. D’una banda, perquè s’enten que hi ha totalment transparència i informació sobre les passes que es donen i a més, perque segons explica Fernando Pascual, mai estan d’acord en les actuacions municipals.
D’altra banda, des de Compromís, el regidor de medi ambient considera que ara no és el moment de crear esta comissió, perquè encara no es tenen els diners assignats per a donar solució al barranc de la Casella. I d’altra banda, considerà que el tema de la inundabilitat d’Alzira no se soluciona unicament amb una obra, sinò amb tot un conjunt d’actuacions.
El Partit popular continua defensant la seua postura, entenent que tots estan d’acord en solucionar els problemes d’inundabilitat, però no de qualsevol manera. Per això és important crear esta comissió de treball conjunta de tots els grups polítics.

Deixa un comentari