Els productors de la Ribera pateixen pèrdues de la fruita d’estiu

Els productors de la Ribera pateixen les pèrdues generalitzades de la fruita d’estiu. L’explotació agrícola de la fruita dolça cau fins als 15 cèntims el kg front a uns costos de producció que superen en molts casos els 60 cèntims. Davant esta situació els agricultors reclamen a l’administració que prenga cartes en l’assumpte i ajude a pal·liar la caiguda de l’agricultura valenciana.

Les pèrdues augmenten cada any per als productors de la fruita d’estiu en la nostra comarca. Peces com la bresquilla o la nectarina pateixen les conseqüències d’un preu de compra que s’allunya en gran mesura del preu a què es venen estos aliments a les grans superfícies. Una realitat que s’agreuja en el cas de les grans superfícies cultivades i que obliga en molts casos als treballadors de la terra a abandonar les seues tasques com a conseqüència de les gran pèrdues econòmiques a que han de fer front en acabar la temporada.

Per això demanen a l’administració que actue i prenga les mesures necessàries per contribuir a la millora de la situació de l’agricultura valenciana. Encara que estan convençuts que cap subvenció podria frenar ni pal·liar la desastrosa producció d’esta temporada.

 

Imatge La voz de Asturias 

Deixa un comentari