Els sindicats agraris demanen suport de les Administracions pels danys de la gota freda

Compartix la notícia

La borrasca Glòria provoca greus inundacions als camps valencians. Els cítrics són, segons l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA) i la Unió de Llauradors, els cultius més afectats, en especial incidència en les zones de desbordaments de rius i barrancs. Els sindicats agrícoles expliquen que encara és prompte per fer una valoració precisa dels danys, però que sens dubte podrien arribar a diverses desenes de milions d’euros. Per això demanen el suport de les Administracions.

L’AVA i la Unió asseguren que els efectes de la gota freda podrien agreujar la pèrdua de collita ja causada pel vent. En funció de l’evolució del temporal durant les pròximes setmanes podrien produir-se problemes d’asfíxia radicular, putrefacció, aparició de fongs i fisiopaties en la pell dels fruits. Pel que fa a les hortalisses. l’AVA assegura que hi ha camps que patiran pèrdues de fins el 100% i, fins i tot, algunes que hauran de replantar creïlles i cebes. També es preveuen problemes de salinitat en les explotacions pròximes al mar.

L’AVA ASAJA demana suport a la Generalitat i el govern d’Espanya per tal de minoritzar els danys causats als llauradors.

No obstant això, la Unió de Llauradors explica que també cal traure una part positiva d’este temporal, sobretot en les zones d’interior, ja que per als cultius de secà són molt importants estes temperatures fresques. A més, han servit per recarregar aqüífers i embassaments, estalviar regs i netejar els arbres de possibles plagues i malalties.

Compartix la notícia

Deixa un comentari