Els Sindicats demanen més inspeccions de treball per acabar amb la explotació laboral al camp

Els Sindicats demanen més inspeccions de treball per acabar definitivament amb la explotació laboral. El sector agrícola és un dels més afectats per esta falta de control, pel que fa als contractes irregulars a persones estrangeres de les quals s’aprofiten les empreses de treball temporal. UGT insta l’Administració a europeïtzar-se en este assumpte i aconseguir la inexistència total d’esclavitud al camp.

UGT demanda a l’Administració canvis pel que fa a les inspeccions de treball. El sindicat assegura que, malgrat que la situació no ha empitjorat en els últims anys, sí que es troba estancada des del 2018, quan es va impulsar el Pla Director de Treball Digne d’Espanya i es van augmentar els recursos. Amb esta iniciativa UGT assegura que en sols 10 mesos, s’aconseguiren saldar 20.000 llocs de treball en situació irregular. Amb això, el Sindicat assegura un esforç més de les Administracions, solucionaria el problema.

L’UGT reivindica especialment millores per al sector agrícola, ja que s’ha demostrat que és especialment sensible als abusos de les ETT.

Deixa un comentari