fbpx

Els sindicats demanen unes condicions dignes per al sector de la neteja dels hospitals

Compartix la notícia

Hui s’han produït mobilitzacions del sector de neteja als hospitals per reclamar la modificació dels plecs de neteja sanitària. Reclamen unes plantilles mínimes i un preu que s’actualitze cada any, mentre dure el contracte. I és que la crisi sanitària de la Covid-19 ha deixat clar que la neteja als centres hospitalaris és fonamental, tot i que la realitzen persones que cobren 900 euros per una jornada completa.

CCOO-PV i UGT-PV denuncien els plecs publicats per la Conselleria de Sanitat, que regiran el contracte de neteja dels centres sanitaris de la Generalitat Valenciana per als pròxims 2 anys, amb possibilitat de pròrroga a 3 anys més. Els consideren perjudicials per al personal afectat, per no existir cap obligació establida de plantilla mínima, ni nombre d’hores exigibles durant l’execució del contracte. Per tant, al parer dels sindicats, és una invitació clara a la retallada de drets d’un servei, que normalment ja té una càrrega de treball important i molt més en la conjuntura actual. Així ho ha explicat una de les representants dels treballadors de la neteja, María Jesús Antón.
Antón assegura que l’actual pandèmia provocada per la Covid-19 ha deixat en evidència que cal exigir unes condicions dignes per als treballadors de la neteja .

Compartix la notícia

Deixa un comentari