Els treballadors agraris netegen camins i barrancs del terme

Els treballadors agraris ja porten un mes en la neteja de camins i barrancs del terme muncipal. Tasques orientades a millorar millorar l’accessibilitat dels camins rurals, reduir el risc d’incendi forestal de les nostres muntanyes i millorar el drenatge dels barrancs i canals per previndre inundacions.
Les actuacions en els camins es fan en dos sentits. D’una banda, el desbrossament dels marges dels camins i encreuaments més transitats i amb menor visibilitat com el camí de pescadors, camí de la patà, camí baix de corbera. I d’altra s’ha millorat el ferm i l’ample de camins rurals com el camí de la Umbria, el camí vell de Corbera o el camí de Carasol.
En l’àmbit dels barrancs, s’estan netejant barrancs i canals. I d’altra banda, s’ha controlat la canya en el tram del riu Xúquer en trams de l’Anell Verd, a l’Hort de Ros i a la zona verda de la Graella. Tasques necessàries de manteniment per a controlar el risc d’inundacions, tasques que també es fan al llarg de l’any, tal i com explica el regidor de medi ambient, Pep Carreres.

Pel que fa a la prevenció d’incendis forestals, al paratge de la Murta i Casella s’han fet una repoblació de pinar mixt als antics camps de cultius de la finca de la Murta. I s’han fet tasques de control de la vegetació a les pistes forestals. A més s’han millorat els habitats recuperant punts d’aigua per als amfibis i la fauna s’han col·locat trampes amb feromones per a capturar les papallones de la processionària dels pins

Deixa un comentari