Es manté el nivell d’alerta a la Ribera per altes temperatures fins al dissabte

Fins al pròxim dissabte estem en nivell d’alerta sanitària per altes temperatures a la nostra comarca de la Ribera. En el cas d’Alzira, el risc d’alerta sanitària per les altes temperatures és alt i també s’esperen nits tropicals, amb temperatures superiors als 20 graus. De fet, les dades indiquen que ahir es va arribar a la temperatura màxima de 40 graus a les set menys quart de la vesprada, mentre que a les 12 de la nit encara es mantenien els 26 graus a Alzira.
Esta onada de calor també té conseqüències per a la nostra salut. Per això, cal seguir una sèrie de recomanacions . Evitar eixir al carrer i fer exercici físic intens entre les 12 i les 4 de la vesprada, però en una situació com esta, on s’espera que s’arribe als 40 graus, s’ha de tindre més cura. Les temperatures extremes es relacionen amb l’agreujament de patologies que ja tenim, respiratòries i circulatòries. Per això cal tindre especial atenció a les persones més vulnerables: persones majors i xiquetes. I sobretot la recomanació básica és hidratar-se i portar roba lleugera.
D’altra banda, recordem que ens trobem també en un situació de risc extrem per incendis forestals. Per això recordem que hui estan prohibits tots els treballs forestals, i les cremes agrícoles en tot el terme. A més es recorda que no es pot encendre foc, ni llançar burilles encesses de cigarret als marges dels camins, ni en parcel.les abandonades, sòl forestal, rius i barrancs. I en cas de vore foc o fum, cal cridar al 112.

Deixa un comentari