Este cap de setmana Alzira tanca l’any de capitalitat cultural valenciana i ho fa amb diverses activitats per a tot el públic

A les huit de la vesprada, Spanish Brass enceta la celebració amb un concert acústic anomenat SOM CAPITAL! al Gran Teatre. En este concert, el grup interpretarà temes dels compositors J. S. Bach, Arnau Bataller, Nino Rota, Isaac Albéniz, Manuel de Falla, Piazzola. Una mostra de la música d’este grup resident a Alzira, que substituix l’espectacle previst Un po di fellini i amb el qual, el grup vol retre homenatge a Alzira, que ha sigut la seua casa durant 24 anys.

En acabar el concert, la companyia de Vila-Real La Fam, qui ja va inaugurar el festival Art al Carrer, ens sorprendrà amb un nou espectacle, Aquil·les. Un espectacle que s’encetarà a la porta del Gran Teatre i i arribarà fins a la plaça de la Generalitat. Una figura gegant d’Aquil·les, de més de cinc metres d’altura, és el protagonista central d’este espectacle de teatre al carrer que irromprà pels carrers de la ciutat en el seu dia a dia.

La nit de hui acabarà amb un castell de focs d’artifici a càrrec de la Pirotècnia Crespo.

Demà dissabte, la Plaça Major acollirà, a partir de les deu i mitja del matí, La colla en ruta d’À Punt. Una trobada de música, teatre i jocs per a públic infantil i familiar que comptarà amb l’actuació de Dani Miquel i la Banda de les Feretes. I de vesprada, el Gran Teatre acolirà a les set i mitja el V concurs Caixabank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana. Comptarà amb les actuacions de l’orquestra simfònica de la Societat musical Santa Cecília de Cullera i de la Unió Musical de Llíria. La consellera de cultura, Raquel Tamarit, assistirà i serà l’encarregada de posar punt i final a este cicle d’activitats.

I diumenge és el torn de la màgia. El centre d’arts escèniques i el mag Nacho Diago presenten La màquina de Rube Goldberg al Gran Teatre, diumenge a les set de la vesprada. Un espectacle de màgia, teatre, humor i titelles per a tota la família, recomanat a partir dels 6 anys.

A més, Alzira farà visible este cap de setmana que és contrària als missatges d’odi. I ho farà amb una passejada per la ciutat per tal de tapar totes les pintades feixistes i sexistes demà dissabte a les onze del matí, des de la Plaça Major. A la Plaça de les Lletres, hi haurà una mostra de cuines del món a càrrec de l’associació EncuéntraTE. Diumenge, es commemorara a Alzira el dia de les Persones Migrants i la Taula per la Convivència realitzarà un mural temàtic sobre la promoció de la interculturalitat i el respecte a la diversitat. Són totes activitats incloses en la Setmana de la Cooperació i la Solidaritat, que hui també té activitats. Esta vesprada, la Casa de la Cultura acollirà a les set la projecció dels resultats del 11 Film Festival #YoDesactivo al Racismo y la Xenofobia, i després hi haurà una taula redona a càrrec de l’associació CEPAIM.

I també els recordem que tant esta vesprada, com demà durant tot el dia, es durà a terme a l’escola d’adults l’Escape Box, un joc de la modalitat escape room per a fomentar la cooperació, que ja compta amb més d’un centenar de participants.

D’altra banda, la dissenyadora alzirenya Empar Piera torna a fusionar art i solidaritat esta vesprada a la Biblioteca municipal d’Alzira, on presenta el quart volum del projecte Arbre. Un projecte solidari que naix per a recollir contes orals del món i transformar-los en llibres il·lustrats per xiquets de la mateixa comunitat d’origen.

Deixa un comentari