fbpx

Este diumenge se celebra el Dia Mundial Sense Tabac

Compartix la notícia

El tabac mata més de 8 milions de persones a l’any, és un factor de risc per a qualsevol malaltia i danya tots els òrgans del cos. És per això que l’Associació Espanyola de Medicina Familiar anima la ciutadania a tractar-se l’addicció mitjançant tractament farmacològic i teràpia conductual. En el Dia Mundial Sense Tabac, que se celebra este diumenge, 31 de maig, l’OMS se centra a combatre la manipulació que patixen, sobretot, els més joves, de part de la industria.
Grans campanyes de publicitat a les xarxes socials, més sabors i nous artefactes, com les pipes de vapor, són els ingredients perfectes de la industria per a lluitar contra la pèrdua de clients, que el tabac deixa arrere any rere any. I és que deixar una addicció no és tasca fàcil. Hi ha fàrmacs que la combaten que, des de l’1 de gener d’enguany, són finançats per l’Estat. No obstant això, un 25% és fumador en Espanya, segons ha explicat la doctora Rosa Albelda, del Departament de Salut de la Ribera.
Per a deixar el tabac, el pacient ha d’identificar, en primer lloc, quins són els estímuls que l’impulsen a fumar i, després, buscar alternatives a eixos estímuls. Els fàrmacs també seran una ajuda complementària per combatre l’abstinència, però no la solució definitiva.

Si vols escoltar l’informatiu complet:

      informatiu-migdia-26-maig-2020_md_51442116_wp_1
Ir a descargar

Compartix la notícia

Deixa un comentari