fbpx

Este diumenge se celebra el IV Concurs Nacional d’Espardenyà

Compartix la notícia

26 restaurants competiran este diumenge per fer la millor espardenyà 2020. En esta quarta edició, el Concurs es convertix en una festa popular oberta a la participació de diverses associacions, que també cuinaran el plat. A més, es repartiran de nou racions de degustació per a tots els assistents. Tota la festa estarà gravada per Canal Cocina, que enguany estarà tot el cap de setmana a Alzira per fer un reportatge d’esta tradició.

25 restaurants valencians i un català competiran per ocupar el primer lloc i emportar-se un dels tres premis. Es tracta del certamen gastronòmic més ben dotat econòmicament de la Comunitat Valenciana, amb una quantitat a repartir de 5.500 euros. A més, diverses falles i associacions de la comarca, encara que no participen en concurs, combinaran pollastre, conill i anguiles i faran festa gastronòmica a la plaça del Regne.

Com ja es va fer l’any passat, el plat s’ha presentat enguany a FITUR i està en tràmits que torne a estar en el Congrés dels Diputats o fins i tot que puga exposar-se a escala europea. Al parer de l’alcalde, Diego Gómez, açò evidència que Alzira ha aconseguit fer valdre un plat típic valencià que havia quedat un poc oblidat. Una vegada aconseguit açò, ha explicat Gómez, “queda aconseguir fer més partícip a la gent del carrer i convertir el concurs en una gran festa popular”.

Un any més, Alzira Ràdio farà un programa especial a partir de les 12 per contar en directe el concurs de l’espardenyà.

Compartix la notícia

Deixa un comentari