EXHALTACIÓ DEL TAMBOR I EL BOMBO

Demà dissabte, el soroll del tambor i el bombo omplira els carrerts de la nostra ciutat. Alzira celebrarà al 29 edició de les Jornades d’Exaltació del Tambor i el Bombo, com va passar en l’edició anterior amb activitats compatibles amb la pandèmia i per tal d’evitar actes massificats.

Des de la Regidoria de Patrimoni Cultural s’ha preparat una programació participativa i d’exaltació del tambor i el bombo, protagonistes de les tamborades, que són patrimoni immaterial de la Humanitat.

Per este motiu, esta vesprada, els balcons són protagonistes, s’ha convidat als músics a fer un lloc lliure de tambor i bombo durant deu minuts, tal i com ho explica la regidora de patrimoni, Isabel Aguilar.

Demà a les 12 del migdia, tindrà lloc el toc de silenci, per a continuació donar pas a deu minuts de toc de silenci. Un toc al que asistiran la regidora de patrimoni, el president de la junta de germandats i confraries, els clavaris majors de la Setmana Santa alzirenya i la directora de la banda de tambors i bombos.

La participació en estes Jornades en temps de pandèmia també té el seu vessant en les xarxes socials, fins a demà, els amants d’esta festa poden penjar vídeos amb un toc de tambor o fotos originals amb el tambor i el bombo amb l’etiqueta #alzirasompatrimoni21.

Recordem que la regidoria de patrimoni ha establert un concurs durant esta setmana, en modalitat infantil i adults, que premiarà tant el millor vídeo com la millor foto en cadascuna. Isabel Aguilar espera que en les pròximes hores amb els tocs de lliure previstos des dels balcons, les xarxes s’ompliguen de so.

Un so que esta nit a les 20 h. i demà a partir de les 12 del migdia tornarà a fer que Alzira revisca els millors moments d’esta festa musical.

Deixa un comentari