Febrer tanca amb una disminució de l’atur a Alzira i un augment del contracte indefinit a la Ribera

L’atur a Alzira durant el mes de febrer ha disminuït lleugerament (en un 0,62%) respecte a gener de 2023. A hores d’ara, Alzira compta amb 3.059 persones aturades, front a les 3.078 del mes anterior. Les dades continuen a la baixa si parlem de la taxa interanual, amb un 5,2% de persones aturades menys que al febrer de 2022.

Pel que fa al perfil de la persona aturada a Alzira, les dones ocupen més del 63% de les llistes de l’atur. Així mateix, les persones majors de 44 anys continuen encapçalant les llistes, amb dades a l’alça respecte al mes anterior. No obstant, un centenar de persones entre 25 i 44 anys han abandonat les llistes de l’atur a la nostra ciutat. El sector serveis és el major afectat, amb més de 2.000 persones aturades.

La Ribera Alta registra una tendència similar pel que fa a les dades interanuals, ja que tenim este mes a la nostra comarca 643 aturats menys que al febrer de 2022, el que suposa una disminució de la desocupació interanual del 4,92%. No obstant, el nombre de persones aturades a la nostra comarca s’ha incrementat lleugerament respecte a gener de 2023.

UGT ha valorat febrer de 2023 com un mes positiu en què l’ocupació a la Ribera resistix les tensions de la cojuntura econòmica i continua millorant la seua qualitat. A la Ribera, s’han registrat 5.997 contractes en febrer de 2023, el que suposa una disminuació interanual d’un 48,80%. La contractació indefinida és d’un 58,60% i els contractes indefinits s’incrementen en un 34% respecte al mes anterior.

Des d’UGT, consideren que estes dades representen l’estabilitat després de més d’un any d’implantació de la reforma laboral. La temporalitat entre les persones afiliades al sindicat ha registrat a la comarca el mínim històric del 10%. Així mateix, el contracte indefinit continua augmentat el seu pes mes a mes a la comarca. No obstant això, UGT insistix que els aturats de llarga durada posen en evidència la ineficiència de les polítiques d’ocupació existents al nostre país.

Deixa un comentari