Fi de l’estat d’alarma

Les noves mesures restrictives a la Comunitat ja són una realitat. El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) avalava el passat divendres la pròrroga del toc de queda, la limitació a 10 persones en reunions a l’àmbit privat i en espais públics, així com l’aforament del 75% en llocs de culte. Mesures que entraren en vigor ahir i a les quals s’han sumat d’altres que es mantindran com a mínim 15 dies.

Després de sis mesos, decau el tancament perimetral, però el Consell manté en vigor el toc de queda en l’horari de 00.00 a 06.00 hores. L’objectiu d’esta mesura no és altre que donar oxigen al sector de l’hostaleria, però, d’altra banda, evitar les festes clandestines a domicilis o en el carrer. En este sentit, el sector de l’hostaleria amplia el seu horari fins a les 23.30 hores i l’aforament passa del 30% al 50% a l’interior i es manté el 100% a les terrasses.

Este nou escenari que es presenta després de la fi de l’Estat d’alarma amb una obertura progressiva, també permet que un total de 10 persones es puguen reunir en espais oberts i tancats, tant a l’àmbit públic com privat. Finalment, la permanència en llocs de culte no podrà superar el 75% del seu aforament. El president de la Generalitat, Ximo Puig, explicava que estes mesures són gràcies a l’avanç de la pandèmia i al bon comportament dels valencians i valencianes:

Pel que fa a les Falles, hui la consellera de Sanitat, Ana Barceló, es reunirà amb el sector per tal d’establir la data de la seua celebració. Segons apunten diversos mitjans de comunicació, setembre és la proposta que es baralla des del departament de Sanitat. Tot i això, recordem que no es tractarà d’unes Falles com les coneguem i que l’objectiu és tancar les celebracions que no es van dur a terme durant l’exercici de 2020.

Deixa un comentari