Finalitzen les obres per instal.lar una comporta al sobreeixidor del Pont de Ferro

Hui han finalitzat les obres d’instal·lació de la vàlvula antiretorn i les comportes al sobreeixidor del Pont de Ferro, on es troba el punt de vessament del sistema unitari del clavegueram municipal. Allí ha estat instal·lada una comporta d’acer per evitar que l’aigua de les crescudes del riu Xúquer entre a la zona de la Vila de la ciutat d’Alzira.

La comporta, d’un pes de vora una tona, garanteix que l’aigua del riu Xúquer no entre al sistema de clavegueram. El sistema de comporta instal·lat permet el tancament automàtic en el moment en què es detecta la impossibilitat de continuar vessant les aigües pluvials arreplegades al riu.

Als darrers cinc anys, aquesta problemàtica s’ha presentat en dues ocasions. El 2016 i 2020, coincidint en fortes precipitacions a la part sud de la província, l’augment del cabdal del Xúquer va provocar inundacions a la Vila d’Alzira.

A banda de la comporta, s’ha instal•lat un sensor que permetrà conèixer el nivell de l’aigua al punt de vessament i comunicar el moment en què la comporta actua. Les actuacions han comptat amb el vistiplau de la de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

Deixa un comentari