GERA ha realitzat nou rescats en les muntanyes d’Alzira

Els rescats es repeteixen amb freqüència als paratges naturals de la nostra ciutat. Fins a nou rescats han relitzat els bombers en la zona de la Murta i Casella en tan sols huit mesos, amb mobilització de l’helicòpter inclosa en la majoria dels casos. Una xifra molt elevada de més d’un rescat al mes que posa de relleu la perillositat d’una ruta no planificada.

Fa a penes dues setmanes el Grup Especial de Rescat en Altura (GERA) del Consorci Provincial de Bombers va realitzar el que era el seu nové rescat per ajudar un senderista que s’havia desorientat en la muntanya de la Casella. Una situació més freqüent del que molts imaginen i que es repeteix cada any amb l’arribada del bon temps. Per això des de l’equip de rescat alerten que cal anar amb cura a l’hora d’encetar una ruta a la muntanya i no eixir dels camins marcats ja que, encara que semblen espais poc complicats, la vegetació pot dificultar la visibilitat i desorientar-se és molt fàcil.

Així ho explicava a El Dia Per Davant Germán Borrás, membre del GERA:

      gera-grup-rescat-altura-26_md_40418882_wp_1

Ir a descargar

 

Des de l’equip de professionals demanen als ciutadans que no esperen l’últim moment per requerir els seus servicis donat que amb l’ús de l’helicòpter, emprat en el 90% dels casos, el rescat acostuma a ser molt ràpid i efectiu i retardar la cridada pot dificultar-lo.

Per això des del GERA recomanen planificar la ruta abans d’eixir, utilitzar la roba, el calçat i el material adequats i com a eix principal, actuar amb prudència.

 

 

Imatges Bombersdv.es

Deixa un comentari