Alzira se suma a l’homenatge a víctimes del nazisme

L’Ajuntament d’Alzira s’ha sumat a l’homenatge de la Federació de municipis i províncies a les persones deportades i mortes en caps de concentració, així com a totes les víctimes valencianes i espanyoles del nazisme. La proposta va ser aprovada amb els vots a favor de tots els grups a excepció de Vox, que es va abstindre.
Amb este homenatge els municipis volen honrar la memòria de les persones deportades i reconèixer que representen una part fonamental de la nostra història democràtica pel seu exemple de sacrifici i lluita per la democràcia i la llibertat. Segons les dades verificades van ser un total de 755 persones valencianes les deportades a camps d’extermini nazi, entre ells alzirenys, que nomenava la regidora Isabel Aguilar.

Des de Compromís es va recordar la necessitat d’honrar estes persones i els seus valors davant l’apogeu dels nous feixismes . Leticia Piquer.

Per la seua banda el representant de Vox, considera que el govern no tenia vergonya política de presentar eixa moció i a apel•la a la necessitat de llevar-li el nom al carrer dedicat a la Pasionària.
Ricardo Belda.

Deixa un comentari