fbpx

Hui comença l’Espai Taronja amb moltes activitats al voltant del producte alzireny més important

Compartix la notícia

Alzira ret homenatge a la taronja. Quatre dies de comerç, gastronomia, música, cinema i xarrades dedicats a la fruita valenciana tindran lloc a la plaça Major a partir de hui. Es tracta d’una nova iniciativa de l’Ajuntament que rep el nom d’Espai Taronja i que pretén fer valdre el nostre producte autòcton i la importància que ha tingut per a la comarca el seu cultiu.
Fins dissabte, els alzirenys i alzirenyes podran bescanviar els tiquets de compra en comerços locals per un suc de taronja gratuït. I esta vesprada, l’homenatge continua amb un taller de cuina de l’Escola Cremades, la projecció d’una pel•lícula relacionada amb el cultiu, una actuació del grup de danses d’Alzira i una xarrada sobre economia aplicada al camp.
La campanya ha donat hui el tret d’eixida oficial amb la lectura d’un manifest en defensa de la taronja a càrrec de l’actor alzireny Àlex Gadea, qui ha destacat als micròfons d’Alzira Ràdio la gran importància que la taronja té per a la nostra ciutat.
Durant dijous i divendres, Espai Taronja continua amb més activitats entre les quals es troba el lliurament de premis del Concurs d’Aparadors, un showcooking de plats elaborats amb taronja o un taller de còctels cítrics. I dissabte, per últim, hi haurà una volta en bici i una visita a peu per Alzira.
A banda d’esta programació que poden trobar completa a la pàgina web d’IDEA, també hi haurà decoració temàtica, escenografia per fer-se fotos i menús especials i “tardeo” a alguns restaurants. La directora de l’Agència de Desenvolupament Local, Carmen Herrero, ha assegurat que la solució no és gens fàcil, però cal crear espais per poder abordar el problema actual dels crítics i apunta com a possible solució la seua explotació com un atractiu turístic.

Compartix la notícia

Deixa un comentari