fbpx

Hui se celebra el Dia Mundial del Celíac

Compartix la notícia

La celiaquia és la manifestació més extrema d’una intolerància al gluten, però no és l’única. De fet, segons els experts, és la pedra angular de molts trastorns neurològics, com la depressió o l’ansietat. Afecta d’un 1 a un 2% de la població, segons les dades oficials. No obstant això, es tracta d’un malaltia que no està diagnosticada en la majoria dels casos, per una mala identificació dels símptomes. La prova més eficaç, per a conèixer si es té una intolerància a esta proteïna, és una biòpsia de l’intestí.
El gluten es una espècie de pegament que es troba al blat, el centè, la civada, l’espelta, el kamut i molts tipus de avena i permet que la massa s’infle. Este cereal genera una reacció inflamatòria al nostre intestí, que afecta a la mucosa i la fa impermeable. És a dir, el nostre intestí es forada i deixa passar a la resta del cos diverses substàncies dolentes que intoxiquen el nostre sistema, segons ha assegurat el psiconeuroinnmunoleg Alejandro Sanz.
En el Dia Mundial del Celíac, que se celebra hui, els professionals de la medicina integrativa conviden les persones que senten alguna identificació amb els símptomes o que no trobe el motiu del seu malestar, a ficar-se en mans de professionals.

Si vols escoltar l’informatiu complet:

      informatiu-migdia-27-maig-2020_md_51478761_wp_1
Ir a descargar

Compartix la notícia

Deixa un comentari