I Jornada d’Actualització en Oncologia a l’Hospital de la Ribera

Més de 70 professionals van abordar ahir a l’Hospital de la Ribera el paper de l’Atenció Primària en el seguiment del pacient oncològic en la I Jornada d’Actualització en Oncologia per Atenció Primària. L’objectiu és el de formar els assistents en tots els aspectes que implica l’atenció i tractament del pacient oncològic i crear xarxes d’informació i suport mutu entre els professionals dels centres de salut i els especialistes hospitalaris.

Unes jornades necessàries per a crear sinèrgies que permeten optimitzar l’atenció al pacient oncològic més tenint en compte que la major esperança de vida en la població i les altes taxes de supervivència faran que este tipus de pacient siga subsidiari de nombroses cures de salut en el futur. La Jornada també ha posat de relleu la importància dels professionals de l’Atenció Primària en la prevenció dels tumors i en el seu diagnòstic precoç.

La prevenció primària a través del control del tabaquisme, l’alcohol, el sobrepès i l’obesitat i el cribratge de determinats tipus de tumors esdevé vital per evitar l’alça dels nous casos de càncer que es detecten a l’any en tot el món.

Deixa un comentari